Jeanette Andersson

Jeanette är en internationellt diplomerad homeopat. Hon är medlem i KHY – Klassiska Homeopaters Yrkesförbund och innehar godkänd ansvarsförsäkring.

Intresset för homeopati och andra naturliga behandlingsformer startade i samband med att Jeanettes mamma omskolade sig till klassisk homeopat under hennes uppväxttid.

Efter att ha fördjupat sig i ett flertal behandlingsformer var det homeopatin som till slut var mest intressant. Personliga erfarenheter och observationer hos andra visade tydligt att man med homeopatins hjälp kan åstadkomma stora förbättringar av hälsan, även vid kroniska tillstånd.

Att kunna hjälpa andra med besvär som annars kan vara svåra att komma tillrätta med har varit och är Jeanettes stora drivkraft till att arbeta med homeopati.

Aktuella slutförda utbildningar:

  • Omvårdnadsprogrammet via Lernia
  • Basmedicin på Kristianstad högskola, 60 poäng.
  • 3-årig Homeopatiutbildning på Medica skolan, www.medica.se. (Viveca Wilhelmsson, som ansvarade för Medicaskolan, drev George Vitoulkas skola, International Academy of Classical Homeopathy (IACH), i Sverige. George Vitoulkas erhöll 1996 ”the Right Livelihood Award”, även kallat det Alternativa Nobelpriset i den svenska riksdagen. Priset fick han för hans enastående bidrag att återupprätta den homeopatiska kunskapen och för hans skolning av homeopater till högsta kunskapsnivå.)
  • Vidareutbildningar med Professor Vitoulkas, Erik van Woensel, Jorgos Kavouras, Gunnar Jansson och Frederik Schroyens.